27 Mayıs 2009 Çarşamba

yapma biz de üzülüyoruz

şey var, yusuftan beklenmedik hareketler silsilesi. bu yusuf düşününki dünyanın yaşayan yüzü. olur ya bazı insanlar yaşamak konusunu ciddiye almadıkları halde mahmut'tan iyi yaşarlar. neden? adamın ismi mahmut bir kere kardeşim. alın yazısında silik harfler var mahmut'un.
şimdi yusuf üzülmek istesin. düşünki yusuf bile üzülebiliyor, hakan ne yapsın? hmm? düşün yusuf xanax içiyor, zanax diyor buna. antidepresan falan kullanıyor. fatoş ne yapsın? fatoş ki tüm gayesi yusuf'un nasıl hala sırıtabiliyor oluşunu çözmeye odaklı bir insan. yusuf işte bir an insanlara hayatı sorgulatıyor. ah be yusuf'um. deli yüreğim. zeynebim. neyledin sen cümle aleme? hmm?
yusuf'u kendi haline bırakalım. aa yusuf ağlamaklı. hmm. demek ki yusuf şu anda üzerine gidilmesi gereken kişi. bir rahat bıraksanız ya yusuf'u? hmm? mahmut orda bin yıldır ağlamaklı, bir hal hatır mesaj çekengiliniz yok; ama yusuf... aman yusuflar üzülmesin. aman darwin haklı çıkmasın. harun kahyaları sizi.
bakıyorum yusuf'a üzülme hakkı tanımayan birtakım antijenler var. aman yusuf, etme yusuf, tutma yusuf, al bunu al yusufçular hemen ortama çöreklendi. "kafa dağıtalım yusuf'um"cular da geldi. e hani anasını anasonladıklarım, bizim yusuf nasıl üzülsün? hmm? telefonlar susmuyor. alkolmetreler susmuyor. üfle yusufum. üfle küçük iskender'in ağabeyisim.
hep bunu düşündüm ben. bu dünyada yusuflar üzülmesin diye harcadığımız enerjiyi barajlarda kullansak erdoğan teziç cumhurbaşkanı olabilirdi. olamadı. neden? yusufun yüzünden. bu baraj, elektrik, üretim falan potansiyel ne kötü bir kombinasyon, nasıl bir söz israfıdır arkadaşım, buna da değinmeden geçemeyeceğim.
ha şey var, yusuf'çuğum siğirin gidin dese, bu adamlar/kadınlar/koyunlar gitmeyecek. bence işte, yusuf'un üzülmesi çok insanı yaralar. o yüzden yusuflar üzülmesin/üzmesin deyu yunus emre tapduk emre'nin kapısına hep doğru odun getirdi! itirazı olan? asuman dabaklaşmayalım derim ben.

Hiç yorum yok: