22 Ağustos 2009 Cumartesi

bir arkaik meslek liselinin sinevizyonu

meslek lisesine başladığında, -her an bir başlangıçtır- demokrat parti iktidardaydı. köylüler adnan menderes'i çok seviyorlardı, aynı gelenekten gelen süleyman demirel'i de çok sevmişti köylüler. hala köylerde demokrat parti geleneği devam eder. o zaman ülkemizde maket bıçağı bulunmadığından, traş bıçaklarını ince bir tahtaya özenle saplayan arkaik ağabey kollarına façalar atıyordu. o zaman sanırsam ecevit iktidar'dan ayağı kayarak düşmüş olabilir. ülkemizde margarinin adı sana yağ'dır o zamanlar. şeker bulmak güç olduğundan, halkımız gaz lambasıyla ısınmaktadır. o zamanlar ülkemizde gömlek pantolonun dışarısına çıkarılmadığı için, ceketin yakaları dikilmediği içindir ki arkaik ağabey'in donanımı eksik bir o kadar da chp'liydi. 

nirvana dağılmış, kurt cobain yeni doğmuştu. herhalde ilk anayasamız o dönemlerde magna kartel esas alınarak hazırlandığından gümrükten geçememişti. fakar arkaik ilk kez ingilizce öğretmeninin götüne bakarak penisini sıvazlamıştı. demek ki bir kademe daha atlamıştı. trt yayından kaldırılmış, final dersaneleri 5 birinci çıkaramaz olmuştu, çünkü neden "öss sınavı" kaldırılmıştı ve öss sınavı hakkında mizah üretimi de jilet gibi kesilmişti. arkaik'in çift yan bağları bir sokak koşusunda, bir fakiri kovalarken aniden kopmuştu. arkaik fakirden haraç alamamış aynı zamanda eMaR'a verdiği para da cabası olmuştu. acıbadem hastanesi'nde tuncay şanlı'nın alnını operasyonla alan doktorla arasında şöyle bir muhabbet geçmişti "çift yan bağlarını bir fakir için hiç ettiğine inanamıyorum arkaik" demişti doktor, arkaikse "böylelerinde para olur aga" diye eklemişti. doktor sinirlenip arkaik'in sol beyin lobunu almıştı.

bir voleybol maçında, sevgilisinden yeni ayrılan şişman şebofan bir kıza bağırarak artisleşen arkaik, kızın ağladığını görünce "bakın amınakoyim bir kızı ağlattım, şimdi kaçıncı leveldayım callahan" diye kameralara oynamıştı. türkiye işçi partisi meclise çetin altan'ı sokmuştu, talat aydemir asılmıştı. arkaik orospu evladı olma yolunda ilerliyordu, alparslan türkeş ne çirkin bir adamdı be!

okul müdürü master of puppets'ın çıkış tarihine denk gelecek bir biçimde görevden alınmış, onun yerine tabii ki yeni okul müdürü atanmıştı, o da nirvana'nın solisti kurt cobain ölene kadar görevde kalmıştı. saçları vardı. arkaik, ilk kez yılmaz erdoğan'ın bir şiirini youtube'dan dinleyerek kendinden geçercesine otuzbir çekmişti. hayat arkaik'in gözyaşlarına gözyaşı, angutluğuna engin andıçlık katıyordu. 

arkaik fakirdi. çok şey bilmesine ve çok şey görmesine gerek yoktu. arthur rimbaud tüm parasını cuma'ya bırakmıştı. arkaik dönemdaşı picasso'ya nazaran daha ilkel bir hayat yaşamıştı ama youtube hala mahkeme kararıyla engelliydi. arkaik orospu evladlığı yaparak youtube'a değişik hilelerle girerken, marduk gelirken, deniz baykal'ın cıvası biterken, bugün okunan gazetelerin tirajı küba'yı geçemezken, diyalektik aşkına, zeus aşkına, monarşi, zencileyin aşkına, farid farjad aşkına; hu diyelim pir aşkına!

selim kanserler, aklıselim virusler, bakteri gibi üreyen çinliler devrinde, arkaik disipline verilmişti. level 11! disiplin kuralları, kura ile kaan kural tarafından belirleniyordu -aynı cümle içinde birden çok vedat özdemiroğlu-. "bir daha ki sefere seferi haline bakılmaksızın, gözünün yaşına bakılmayacak" denilmişti arkaik'e. ülkücü tarih hocası, arkaik'e destek çıkmıştı. uğur mumcu'nun vurulduğu seneydi.

nana nana naaaaaaaaaaaaaaaaaa naaannnanananannanan

okulun önünde ilk yumruğu vuran kavgayı kazanıyordu. bir meslek lisesinden tonlarca adam ve arkaik, arka sıralardaki yerlerini garantilemek üçün; mohaç'ta süleyman'a kafa tutuyorlardı. polis acımadı. süleyman acımadı. bir gece, bir geceden evvel, binbir gece arkaik evden alındı, nezarethaneye bırakıldı. annesi arkasından, anneler arkadan, "acıkma yemek vermezler" dedi. arkaik, anasının kuzusu, meslek lisesinin kurdu arkaik! heyhat bre orospu çocuğu! duygusala bağlanmayasın!

creed dağıldı, hristiyan rock rüzgarı dindi. geçti, gitti, bitti, arkaik liseden atıldı. en son bir mandıra baskınında, arkaik'i evinden alan yedi arkaikvariadam, arkaik'i bir ağaca astılar. ölümü sadece bizim sokağın bir kaç sokak ötesindeydi, korkusu ve imgelemi kapıkomşumuzdu. o gün bir adnan menderes asılır gibi sevindi mahalle, chp'licesine!

oh my god! 

Hiç yorum yok: