18 Ekim 2009 Pazar

dünya sağlık örgütü ayaktakımı şubesi

sağlık önemlidir. sağlığa harcanan para sağlıktan daha önemlidir. konsantre öğütülmüş para'nın hangi dev sağlık kurumlarına gittiğini biliyor musun sen? parasını el alıyor, dumanını yel alıyor, geriye ne kalıyor?

cevaplarımız:
merhaba vizyonunu şeyettiğimin sarsak ucuzları sizi, hayatınız para ile şekillenen düzgün kenarlı çokgenlere benzediğinden bizim sizce iğrenç, bizce gayet de hoş yaşamımız sizi kaygılandırıyor. geriye ne mi kalıyor? "sağlık önemlidir" lafından başka bir şey kalmıyor. para önemlidirden başka bir şey kalmıyor. "yazık"tan başka bir şey kalmıyor. neden kalmıyor? sizce en güzel yaşantı sizinki, bizim gibilerin yaşantısı "amaçsız, kuralsız, disipline edilmemiş, başına buyruk, hoyrat" bir yaşantı. ama öyle değil. hiç öyle değil. sağlık sizin tanımladığınız gibi çok boyutlu genel iyilik hali değil, sağlık çok boyutlu bir ütopya. "genel iyilik hali" diye özetlediğiniz şeyin, tutarsızlığı, insan yaşamına uygunsuzluğu bence sizlerin en büyük yanılgısı. diyorsunuz ki "senin yaşantın bir hiç, çünkü sen genel iyilik haline ulaşılacak yaşantıyı sürmüyorsun". eyvellah. yollarımızın ayrı gayrı dünyalarımız farklı olduğunu söylediğinize göre artık, bir orta sınıf gerçeğini daha belirtelim "yaşadığını kanıtla, düzgün giyin, iyi kazan, güzel evlen, güzel doğur". freş mi? freş. sizce bu "genel iyilik hali" mi? bu sizin metafiziğiniz öyle mi?

öyleyse sizlerin sağlıklı gibi görünen özünde suya sabuna dokunmamak olan yaşantınızı ben ne diye kabul edeyim? siz insanlarla, doğayla çatışmamaktan, düşman dost kazanmamaktan, "araya kaynamaktan" yanasınız. bu şekil bir hayat beni sağlıklı mı yapacak? sizce ben de araya kaynasam ve bir takım normaları yapsam genel iyilik haline ulaşacak mıyım? bu mudur o engin reçeteniz? bu mudur değil midir? tabii anlıyorum, esasında herkesin kendi hayatı, ne karışacağız değil mi sarsaklar? sizin o ahlaki normlarınızın kümelendiği evreni sikerim ben. masum duruşunuzu, sebat eden gözlerinizi fotokopiyle çoğaltırım.

lütfen söyler misiniz ben "üç çocuk babası, iki dil bilen, orta gelir seviyeli, iyi aile babası, güzel seks yapan, uyumlu, güleçyüzlü -babaç-" bir insan olunca genel iyilik haline ulaşmış mı olacağım? evet mi? evet tabii. 

Hiç yorum yok: