4 Mayıs 2010 Salı

Yeni yasa tasarısı 'silahlan' diyor

TBMM"deki Silah Kanunu Tasarısı"nda öngörülen birçok değişiklik, silah almayı kolaylaştırıyor. Silah alabilmek için tek bir doktor raporu dahi yeterli oluyor.

TBMM İçişleri Alt Komisyonu’nda görüşmeleri süren Silah Kanunu Tasarısı’nda öngörülen birçok değişiklik, silah almayı kolaylaştırması nedeniyle büyük tepki çekiyor.

Özellikle tasarıdaki “silah ruhsatı almak için tam teşekküllü devlet hastanesinden heyet raporu şartı” yerine “tek bir hekimin vereceği raporun yeterli görülebilmesi” ve “6 aylık geçici ruhsat verilmesi”ne olanak sağlayan maddelere ciddi itirazlar var.

YILDA 3 BİN KİŞİ ÖLÜYOR

- UMUT Vakfı’nın 2009 verilerine göre, Türkiye’de yılda yaklaşık 3 bin kişi ateşli silahlarla ölüyor, 700 kişi de yaralanıyor.
- Cinayetlerin yüzde 60’ında ateşli silah kullanılıyor.
- Her 10 kişiden birinde ve her üç evden birinde ateşli silah mevcut.
- Silaha kolay ulaşılabilir olması cinayet, intihar gibi olayların her an meydana gelmesinin en önemli nedeni. Evde silah bulunması ev halkından birinin cinayet, intihar, kaza gibi nedenlerle ölmesi riskini yüzde 41 arttırıyor.
- Tartışma, kıskançlık, namus gibi önceden tasarlanmamış olaylarda silah kullanımı yüzde 90, illiyet bağı yüzde 80 oranında.


ben toplumsal duyarlılığını sıfıra indirgemiş bir insanım. ama bu kadarına da tahammül edemiyorum. iyice piçliğin lüzumu yok. bu öyle ülkeyi suni gündemlerle meşgul etmekten ve laikliğin elden gitmesinden daha az önemli bir konu değil. insanların hayatından bahsediyoruz. imza toplayın, eylem yapın, bişeyler yapın. yapacaksanız bunu yapın!

1 yorum:

gerisi önemli değil... dedi ki...

şahsen ciddi bir sağlık raporu ve adi suçlardan sabıkasızlık şartıyla insanlar silah alabilmeli. ama tek bir doktorun raporu çok yetersiz. üstelik öyle bir durumda bazı doktorlar zengin olabilir.