2 Eylül 2009 Çarşamba

küçük kadınlar'dan mesleğimize yönelik eleştiri

dün akşam yeni bölümüyle yüreklerimizi hoplatan ve sezona süper bir başlangıç yapan küçük kadınlar dizisi, mesleğimizin çakallıklarına eğilerek toplumsal duyarlığını kanıtlamıştır. elif öldükten sonra ailenin yeni reisi olan armağan (a.k.a armi), asdfjfasfas, bir eczanede işe başlar. armi meraklıdır, eczanenin tozunu falan alır asdfjdasajsf. toz alırken eczacı diploması gözüne ilişir ve meraklı armi, "eşinizin mi bu diploma?" diye sorar. tabii ki diploma eczane sahibinin eşinin değildir, kiralanmıştır. diploma sahibi bu arada diplomaya zam yapmak istemektedir. yanisi eczacımız aç gözlüdür, tedirgin olan şerefsiz hayvan eşşoğlu eczane işleticisi arkadaş diplomanın sahibine (ist. eczacılıktan mezun adsfasaf) gereken miktarı sike sike ödemek zorunda olduğunu, yoksa diplomanın elinden alınmasıyla kabak gibi ortada kalacağını ortak iş yaptığı elemana söyler.

[buraya kadar ilaç işinde dönen pislikler çogüzel anlatılmaktadır.]


ve armağan ilaç kaçakçılığının yapıldığı merkeze, yani diyarbakır'a gönderilmeye ikna edilir. gecede 250 lira alacaktır, adsfjasjfas, düşünün nasıl bir para dönüyor bu işte yeaa. falan. armi hanım kabul eder tabii ki, mecburdur bu alengirli işleri yapmaya, para kazanması gerekiyordur.

türk televizyon tarihinde bir dönüm noktasıydı bence, mesleğini kötüye kullanan eczacıları da sonunda dize getirmek kanal d'ye düşmüştür. asdjfsadfjd doğan medya grubu, eczacılara da haddini bildirmiştir elbet. ne iş?

Hiç yorum yok: