11 Şubat 2010 Perşembe

metpamid

Yan Etkileri:

En çok görülen yan etkiler; huzursuzluk, sersemlik, yorgunluk ve halsizlik halleridir. Seyrek olarak uykusuzluk, baş ağrısı, bulantı, barsak bozuklukları ve ekstrapiramidal reaksiyonlar görülebilir. Çocuklarda ve gençlerde ya da yüksek dozlar kullanıldığında daha sık görülebilen ekstrapiramidal reaksiyonlar; yüz, kol ve bacaklarda irade dışı istenmeyen hareketler, ender olarak boyun tutulması, göz küresinde irade dışı oynamalar (okülogirik kriz), bulber tipte konuşma ve çiğneme kaslarının felci veya tetanoza benzer distonik reaksiyonlardır. Bu tür reaksiyonlar geçici olup ilaç kesildikten sonraki 24 saat içinde kaybolurlar. Parkinson tipi bu reaksiyonlar, yaşlılarda daha sık görülebilir. Tardif diskinezi, yaşlılarda uzun süreli metoklopramid tedavisi sonucu görülebilir.


ilaç sektöründen bir ricam var. her zamanki gibi ciddi bir yazı yazmayım diye kasabilirdim ama bu sefer durum ciddi dostlar. metpamid diye bi mide bulantısı ilacı var.bu ilaç insanı insanlıktan çıkarıyor, dengesini bozuyor, insanı hastanede tuvaletinde bileklerini kesmeyi düşündürecek kadar kötü ediyor. piyasadan mı kaldırıyosunuz ne halt ediyosanız edin. yatacak yeriniz yok piçler :(

12 yorum:

Adsız dedi ki...

tamamen katılıyorum.dünyam alt üst oldu yaaaa:(huzursuzluk endişe anksiyete yaratıyor.hastaneye gittim serumun içine katmışlar katmadan önce daha iyiydim.

çingenetor dedi ki...

herkeste aynı etkiyi yaratmıyor sanırım. anneme de vermişlerdi ama sadece bende bu tür yan etkiler yarattı. bir daha hastaneye gidersen merhaba demeden önce metpamide alerjim var demeni tavsiye ederim, ben öyle yapıyorum.vay, bilirkişi gibi konuştum.

hakimavi dedi ki...

evet bu ilac kesin olarak,bu ilacın kalması gerekiyot.tam bir günümü mahfetti bu ilac.önce huzursukla başladı sonra istem dışı kas haretleriyle felakete dönüştü.resmen spastik tarzı tutlmalar başladı,elleri çarpık kaldı.çenem sürekli sola doğru hareketler ve kasılmalar 3-4 saat boyunca devam etti.psikolojik buhranda cabası.acile gittim durumumu gören spastik özürlü zanneti.bir iğne vurulduktan sonra kas hareketleri normale dönmeye başladı.kabus gibiydi.lütfen bu ilaca dikkat edelim.Doktor bana günde3-4 defa kullanabilirsin demişti.ama siz siz olun kullanacaksanız bile günde 1 yada 2 tane için.çok fenaydı anlatamam.

çingenetor dedi ki...

ne kadar da doğru bir noktaya parmak bastığımı burdan kesin suretle anladım. ilaç sektörü! duy artık sesimizi. çekin artık şu ilacı piyasadan lan!

Adsız dedi ki...

aksiyete yapıyor asiri huzursuzluk veriyor ellerinin kollarinin dermani kesiliyor

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Çocuğuna uzun yol için içirdim eve vardigimizda ani kasılmalar oldu önce Çarpıldi falan diye düşündük ama çok sonra aklıma geldi ilacın yan etkilerinin bunlar oldugunu okuduğumda anladım çünkü bundan birkaç sene öncede içirdim yine aynısı olmuştu gözlerde kasılmalar konuşma güçlüğü boyun tutulması çok kötüydü :( hala aklıma geldikçe korkuyorum

Unknown dedi ki...

Su an hastanedeyiz 2. 3 gündür ilaç veriliyordu bu gece fenalaştı anlamsız hareketler yapıyor ve hala çıkarıyor ksc gün sürecek bilmiyorum bilen varsa beni bilgilendirsin

Süreyya dedi ki...

12.02.2019 oğlum lise 2 öğrencisi dün gece aniden felç geçirir gibi kasildi.Hastanede serum ile müdahele ettiler. Bu ne biçim bir saçmalık böyle yan etkisi olan bir ilacı piyasada tutan insanlara sesleniyorum. Oğlum çok kötüydü. Şimdi iyi.Yetkililer lütfen bir önlem alın.

Unknown dedi ki...

meraba aynısı benim oğlumada oldu ve benim oğlum 10 yaşında o anı hiç gözümün önünden gitmiyo doktora yalvarması ağzının tamamen sol tarafa kaydığı an beni benden aldı bitane iğne vurdular düzeldi şükür ama beyin emarıda çekildi ş0kür temiz çıktı

AraştıranKaşif dedi ki...

😁 aynen öyle benide mahvetti 2 gün önce :/ helede uyku yapipta uyuyamamak